Go, Get, Eat ORGANIC! er et europæisk initiativ med foranstaltninger til at informere om og fremme økologiske produkter. Det har et treårigt initiativmål (2015-2018), som er særligt målrettet mod landene Tyskland, Østrig, Danmark og Sverige.

Go, Get, Eat ORGANIC! finansieres af Europa-Kommissionen, det bulgarske ministerium for landbrug og fødevarer samt af den bulgarske organisation for økologiske produkter (BOPA).

Den bulgarske organisation for økologiske produkter, som står bag forslaget om initiativet, blev grundlagt sidst i 2009 og er den største og mest repræsentative brancheorganisation for producenter af økologiske produkter i Bulgarien. Den består på nuværende tidspunkt af mere en 80 certificerede økologiske landmænd, institutter og virksomheder.

Dette program fokuserer på at give omfattende information om økologisk landbrug, samt at udvide kendskabet til fordelene ved det, især hvad angår miljøbeskyttelse, dyrevelfærd, bevarelse af landbrugsområder og udvikling i landdistrikterne med henblik på at fremme forbruget af økologiske produkter.

Dette program fremmer en bred vifte af produkter: økologiske dyrkede grøntsager, bær og nødder, økologisk forarbejdet frugt og grønt samt økologisk vin.

At stimulere forbruget er et sekundært trin, som først kan realiseres, når målgruppen, især forbrugerne, har fået information af høj kvalitet.

Opdag mere om EU økologisk logo